El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, va titllar ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de «fanàtic d'allò prohibit» per tenir com a única prioritat de govern un referèndum independentista que «sap que és impossible».

En un acte a Barcelona per debatre les ponències que es portaran al congrés nacional del PP, que se celebrarà del 10 al 12 de febrer, el líder del PP català va tornar a retreure a Puigdemont la seva absència en la Conferència de Presidents, i va presentar el president català com algú «instal·lat en la soledat del monòleg independentista».

«Per a Puigdemont, per damunt dels problemes de la sanitat, l'educació i de la dependència, hi ha el referèndum», va assegurar Albiol, per a qui «quan algú només vol allò que és impossible, s'acaba convertint en un fanàtic d'allò prohibit».

En el mateix acte, el vicesecretari general d'Organització i Electoral del PP, Fernando Martínez-Maillo, va advertir al president català que «no hi ha llibertat sense respecte a la llei». El dirigent popular va voler deixar clar que el Govern aposta pel diàleg amb la Generalitat, però que l'Executiu central «no renunciarà a la unitat d'Espanya i a la igualtat de tots els espanyols». I va lamentar, en al·lusió a Puigdemont, que «alguns s'han entestat a fer les coses malament» i a «seguir avançant en un procés que saben que no condueix enlloc».