El març del 2014 el Jutjat d'Instrucció número 21 de Barcelona va tancar la instrucció del cas del desviament de fons de la Fundació Catalunya i Territori. Enviava a judici sis persones, entre elles, qui havia estat gerent d'Unió, Josep Maria Núñez. Pocs dies després, l'antic càrrec democristià patia un atac de cor, del qual no es recuperaria. Núñez moria el 3 d'abril de 2014.

Els investigadors el consideraven clau en el cas i la fiscalia havia arribat a demanar-li més de dos anys de presó pels presumptes delictes d'apropiació indeguda i administració deslleial. L'exgerent del partit democristià havia format part, segons les conclusions provisionals del fiscal, dels negocis entre el partit, la fundació i l'entramat d'empreses.

Núñez, que també havia estat alcalde de Vilassar de Mar (població dels poderosos Sánchez Llibre), s'afegia d'aquesta manera als tres morts que s'havien produït anteriorment i els noms dels quals s'havien vist immersos en casos de corrupció que esquitxaven Unió. Joan Cogul, l'exdirector del Consorci de Turisme, i l'empresari Josep Górriz van morir abans d'iniciar-se el judici de l'anomenat cas Turisme, mentre que l'exalt càrrec de la Generalitat, Joan Martín Toribio, va traspassar molt abans que el cas Treball arribés a l'Audiència de Barcelona.