El jutge del cas del 3% atribueix els delictes de blanqueig, finançament il·legal, suborn i malversació a la quinzena de detinguts avui per la Guàrdia Civil, entre ells el president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, dos excàrrecs de CDC, l'exgerent municipal de Barcelona i empresaris.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, entre els detinguts en l'operació d'avui hi ha, a més de Cambra, l'extinent d'alcalde de Barcelona Antoni Vives, l'exresponsable de serveis jurídics de l'antiga Convergència Francesc Sánchez i l'exgerent del consistori barceloní durant l'etapa en la qual Xavier Trias (CiU) va ser alcalde -entre el 2011 i el 2015- i actual president de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga.

També han estat arrestats José M., de la constructora Comsa-Emte, i José M.Z. i Pedro L., de la companyia Oproler, segons les fonts.

En el marc de la seva investigació, el titular del jutjat d'instrucció número u del Vendrell (Baix Penedès) atribueix als nous implicats en les seves indagacions els delictes de blanqueig, finançament il·legal, suborn i malversació, segons les fonts.

El jutge investiga en aquesta nova operació el presumpte pagament de comissions d'empreses donants de l'antiga Convergència a canvi de l'adjudicació d'obres com el túnel de Glòries o l'ampliació del Port de Barcelona.

En l'operació també s'han produït registres a les empreses Infraestructures.cat, la principal responsable de la contractació d'obra pública de la Generalitat, l'Autoritat Portuària de Barcelona i Bimsa (Barcelona d'Infraestructures Municipals SA), així com a la constructora Comsa.