El directiu de l'empresa Oproler Josep Maria Bassols, marit de la jutgessa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que l'expresident català Artur Mas va fitxar com a comissionada de Transparència, va tornar a ser detingut per tercera vegada en l'operació policial derivada de l'anomenat «cas del 3%».

Segons fonts pròximes al cas, Bassols, que va ser traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil a Tarragona (que porta la investigació), ja va ser detingut el 2015 en el marc d'una de les fases prèvies del «cas del 3%», acusat de pagar comissions a CDC.

Bassols, que va ser alcalde i regidor de la localitat d'Anglès, és el marit de Núria Bassols, la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a qui Mas va fitxar com a comissionada de Transparència de la Generalitat, poc després que arxivés el «cas Adigsa» de presumpta corrupció per a l'exdiputat de CiU i secretari general de Territori de la Generalitat, Ferran Falcó.

Bassols va ser traslladat juntament amb l'empresari Xavier Tauler, així com també el tresorer de CDC Andreu Viloca i l'extinent d'alcalde de Barcelona, Antoni Vives, a la comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona a l'espera de passar a disposició del jutge del Vendrell.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil va escorcollar les oficines que la constructora Rubau Tarrés SAU té a Girona i a La Tallada d'Empordà en el marc de l'operació dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell contra el presumpte finançament irregular de l'antiga CDC. Els agents van arribar a primera hora del matí a la seu de l'empresa del carrer Sarrià de Ter número 28 de Girona. Va ser després de patir una confusió perquè, segons fonts d'una empresa gironina amb nom semblant, Construccions Rubau, uns agents han anat aquest matí a les oficines que tenen a Barcelona. L'escorcoll es va allargar fins poc abans de les tres de la tarda. Mentre va durar, la Guàrdia Civil va detenir el director general de la constructora, Ramon Anglada. Un cop van acabar, Anglada, el seu advocat Carles Monguilod, i agents de la Guàrdia Civil es van traslladar fins a les oficines que Rubau Tarrés té a la Tallada d'Empordà.

En aquest sentit, Monguilod va aclarir que es tracta d'una detenció tècnica que va durar l'estona que va durar l'escorcoll, i que «tot s'ajusta a la normalitat». També va afegir que el seu client compareixerà davant la justícia «cada cop que sigui requerit».