L'extinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Antoni Vives, que va ser detingut 24 hores en l'operació Pika, estudia querellar-se contra els que l'acusen d'haver-se lucrat «personalment i de manera il·legal amb les obres fetes a Barcelona» quan ell era al consistori. A través d'un comunicat difós ahir, Vives es va mostrar perplex i indignat per «algunes notícies» que s'han publicat arran de la seva detenció. A més, va detallar que ha començat a recollir aquestes informacions «per posar-les en mans» dels seus advocats per tal «d'interposar una querella contra els que les difonen i les segueixen difonent».

«Totes les obres adjudicades per la societat Barcelona d'Infraestructures Municipals S.A. (BIMSA) van seguir el procés i els controls preceptius», va assegurar l'extitular d'Urbanisme.

Antoni Vives va subratllar, en el seu comunicat, que «els òrgans adjudicadors no eren altres que les meses de contractació», de les quals no en va formar part.

Sobre les afirmacions relatives al seu lucre personal i a l'acumulació de béns i diners, l'extinent d'alcalde va afirmar que «només cal analitzar les meves declaracions d'IRPF, les meves declaracions de béns al mateix Ajuntament o els comptes de la meva empresa per comprendre immediatament que tot és una mentida sense pal·liatius». «Forma part d'una estratègia de difamació per destruir la meva reputació», va afirmar Vives. A més, va advertir que «calumniar i infamar no pot sortir de franc a qui ho fa».