El nom, mida i data de creació dels arxius que conté el llapis de memòria lliurat la setmana passada per un comandament policial al jutge del cas Pujol, José de la Mata, coincideixen amb els d'un CD, que suposadament procedeix d'un altre llapis de memòria, incorporat a la causa fa mesos i del qual s'investiga l'origen.

Segons l'acta d'obertura del pendrive de 8 gigues que dimarts es va fer a l'Audiència Nacional davant del jutge, el dispositiu lliurat el 6 de febrer al jutge pel cap de la UDEF, Manuel García Catalán, que va dir que li havia donat un inspector que el va trobar «ordenant calaixos», té 868 arxius.

En el mateix acte, es va aportar un CD que va ser lliurat al jutge amb un informe de la UDEF de l'1 d'abril del 2016 i que té 1.806 arxius que van servir de base a la Policia per elaborar l'informe sobre activitats presumptament delictives de Jordi Pujol Ferrusola. Amb tot, el jutge ha posat l'informe en quarantena, ja que desconeix la procedència de la informació del CD, que la Policia va atribuir a fonts d'intel·ligència i a un registre a l'agència de detectius Método 3.

En comparar-los, els noms, la mida i la data de creació dels arxius que figuren en el nou llàpis de memòria coincideixen amb alguns dels del CD i reforçaria la tesi que es tracta dels mateixos, tot i que ara s'haurà de confirmar.

L'exnúmero 2 de la Policia Nacional Eugenio Pino està citat a declarar avui per donar la seva versió sobre aquests pendrives.