Junts pel Sí (JxSí) va registrar una petició per crear una comissió d'investigació sobre l'anomenada «operació Catalunya», per indagar la «guerra bruta de les clavegueres de l'Estat» contra el procés sobiranista.

En disposar de més d'una cinquena part dels diputats del Parlament, com exigeix el reglament de la cambra, JxSí va poder registrar aquesta tarda una sol·licitud dirigida a la Mesa, que serà votada probablement en el ple previst per al 8 de març i que comptarà amb prou majoria per ser aprovada, després del suport públic expressat per la CUP, Catalunya Sí que es pot i el PSC.

Segons el portaveu adjunt del grup parlamentari de JxSí, Roger Torrent, «l'operació Catalunya» és una «persecució d'idees polítiques que no s'hauria de produir en un Estat de Dret».

En paral·lel, Ciutadans, PSC i PPC van registrar la seva pròpia sol·licitud de comissió d'investigació, després de la dimissió de Vidal, que va afirmar que la Generalitat ha obtingut de manera il·legal dades fiscals dels catalans, entre d'altres asseveracions sobre el procés sobiranista desmentides pel Govern.