Una dona de 34 anys va ser assassinada a ganivetades ahir a la nit a Santa Perpètua de Mogoda per la seva parella, que tenia una ordre d'allunyament perquè l'havia denunciat dues vegades per amenaces, en el segon crim de violència masclista ocorregut a Catalunya aquest any.

El crim va succeir poc abans de la mitjanit i l'home va matar a ganivetades la víctima, que li havia anunciat la seva intenció de separar-se, quan aquesta, que era netejadora dels serveis municipals de Santa Perpètua, sortia de treballar en un col·legi del municipi.

Un veí va trucar al telèfon d'emergències 112 per avisar del crim i, minuts més tard, el marit de la morta va acudir al costat d'un familiar a la comissaria central dels Mossos d'Esquadra a Sabadell per confessar que havia matat la seva dona i entregar-se a la policia.

Els Mossos d'Esquadra el van detenir i el van traslladar a un hospital, on es troba ingressat sota custòdia perquè patia una crisi d'ansietat.

La fiscal de sala de violència sobre la dona, Pilar Martín Nájera, va lamentar ahir l'actuació «deficient» de la justícia en el crim.

Martín Nájera va admetre que caldria haver «enfortit» la protecció de la víctima «amb presó» per a l'agressor o bé establint els dispositius que permeten detectar-ne la presència abans de l'agressió.

La víctima, de 34 anys, era treballadora de l'empresa municipal de neteja de l'Ajuntament des de 2012 i tenia assignat el torn de nit a l'escola del municipi.

Segons detalla el consistori, l'home la va esperar a la sortida de la feina, a tres quarts de dotze de la nit, i la va atacar amb un ganivet al mig del carrer.