Renfe ha instal·lat wifi gratuït durant mitja hora a una vintena d´estacions de Rodalies de l´Estat, quatre de les quals catalanes. El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha presentat el servei aquest dijous a l´estació Nuevos Ministerios de Madrid, després de les proves pilot que s´han fet a Plaça Catalunya, a Barcelona, i a Getafe Centro, també a Madrid. Els serveis de connectivitat i informació i entreteniment de ´PlayRenfe´ s´ha posat en marxa avui mateix. Està disponible a partir de les validadores d´entrada a l´estació i a la zona de les andanes. Les estacions catalanes que disposaran d´aquest servei són Plaça Catalunya, Arc de Triomf, Clot Aragó i Aeroport.

La funcionalitat de ´PlayRenfe´ a les estacions de Rodalies estarà adaptada a la demanda dels clients de rodalies. Així els clients disposaran d´un temps màxim de connexió de 30 minuts per optar a serveis de connectivitat i informació general i de servei així com a continguts d´entreteniment.

A banda, De la Serna també ha anunciat una altra novetat, el pagament dels bitllets de Rodalies amb el mòbil. Es fa a través de l´aplicació ´Renfe Ticket´. En el moment de la compra a través de les màquines d´autovenda es podrà triar l´opció ´Pagar amb Renfe Ticket´. Un cop seleccionada, a la pantalla de la màquina autovenda apareixerà un codi QR que caldrà escanejar o introduir un localitzador mitjançant el teclat per iniciar el pagament a través de l´App Renfe Ticket del telèfon.

Un cop validat aquest codi, al telèfon mòbil apareixerà un resum de les característiques del bitllet i l´opció de pagament amb la targeta de crèdit associada a l´aplicació Renfe Ticket, per tal de poder imprimir el bitllet vàlid corresponent. Renfe assegura que aquest sistema de pagament és únic als serveis de transport públic de Catalunya.