Els dos exdetectius de Método 3 que van declarar ahir davant del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata van negar haver facilitat pendrive o informació de qualsevol tipus sobre la família Pujol a la Policia per elaborar un informe incriminatori contra el fill primogènit de l'expresident català.

En la seva compareixença com a testimonis, un dels exdetectius, Antonio Tamarit, només va admetre que quan va ser encarregat de l'agència Método 3 a Madrid va entaular contacte amb el comissari Marcelino Martín-Blas i va col·laborar amb ell en un tema d'assumptes interns de la Policia, àrea de la qual el comissari era el màxim responsable.

Va explicar, que aquesta col·laboració policial, per la que només li van pagar les despeses, va consistir a descobrir la procedència d'un document del cas Gürtel que se sospitava que havia sortit d'un departament de la Policia, han informat a Efe fonts presents en al declaració.

D'aquesta manera, tant ell com el també exdetectiu Julián Peribáñez van negar haver recollit informació dels Pujol per a la Policia i haver-se-la lliurat en un pendrive (llapis de memòria) a Martín-Blas, tal com va afirmar la setmana passada l'exnúmero dos de la Policia Eugenio Pino.

Segons El Mundo, el pendrive amb informació snesible de la família Pujol entregat per la policia conté molta informació sobre els negocis de la família Pujol a països d´Àfrica.