El saquejador confés del Palau de la Música Fèlix Millet, que afronta una petició de 27 anys de presó, va lamentar ahir que el judici per l'espoliació de l'entitat, que s'iniciarà demà, hagi tardat vuit anys i que arribi quan està fet «una porqueria» per motius de salut. «Estic molt fotut», va lamentar Millet.

Gairebé vuit anys després que els Mossos registressin el Palau de la Música, l'Audiència jutja des d'aquesta setmana Fèlix Millet per la milionària espoliació de l'entitat que va dirigir i del qual suposadament es va lucrar CDC, partit que afronta el procés amb 15 seus embargades i un extresorer a la banqueta.

En una breu conversa telefònica amb l'emissora de ràdio RAC1, Millet va denunciar que els vuit anys d'espera per celebrar el judici són una «burrada». «Ni en somnis m'esperava que trigués tant. Esperava que en tres anys ja estigués, i han passat vuit anys, per problemes que no tenen a veure amb mi», va indicar.

«Ja era hora que arribés el judici. En estar tan malament de salut, estic molt fotut», va assegurar Millet, que va afegir que el seu desig és que el procés finalitzi «d'una vegada, perquè és com una tortura». «No m'ha fet cap gràcia (que el judici se celebri vuit anys després d'esclatar el cas). Com abans (se celebri el judici), millor. El que passa és que han passat vuit anys i jo estic malament de salut, no funciono, però no tinc més remei que aguantar-me i procurar anar quan calgui», va sostindre.

Millet, per a qui la Fiscalia demana 27 anys de presó, va afirmar que haurà d'anar en cadira de rodes al judici, perquè té l'espina dorsal molt danyada. «Puc caminar per casa deu metres, però pel carrer és impossible. Estic fet una porqueria, són els 81 anys», va adduïr Millet.

L'acusat va anunciar que portarà informes mèdics per demanar al tribunal que el salvin d'acudir a la sala de vistes en algunes sessions, com va ocórrer, va recordar, amb els acusats en el cas Nóos. En total, es preveu que hi hagi 55 sessions fins a finals de juny.

En una derivada del cas Palau, l'Audiència de Barcelona va haver d'ajornar tretze dies, al febrer del 2014, el judici pel cas de l'Hotel, ja que Millet es va trencar el fèmur en caure a casa seva la vigília de l'inici per aquell cas, en el qual el Tribunal Suprem el va acabar absolent, malgrat la condemna inicial d'un any de presó.

Millet no va voler fer pronòstics sobre com pot acabar el judici i va dir que no li correspon a ell dir si anirà a la presó. «Hi ha tant d'embolic, tanta cosa estranya, politizacions, que prefereixo no pensar-hi», va dir.