L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va assegurar ahir que el procés d'adjudicació del servei d'escombraries investigat pel cas de corrupció del 3% es va fer «d'una manera impecable».

Arran de les informacions publicades en relació al procés de contracte del servei de recollida de deixalles i de neteja viària, Corominas va explicar que «nosaltres no hem rebut mai cap indicació de ningú per influir en cap procés. No tan sols amb aquest de les escombraries, sinó en cap procés».

L'alcalde va remarcar que «la tramitació es va portar a terme al llarg de dos mandats: l'equip de govern del PSC (2007-11) va iniciar el procés, que va continuar l'equip de govern de CiU (2011-2015) complint amb les condicions administratives i prescripicions tècniques del contracte». «En tot moment», assegura, «es van seguir les consideracions i decisions dels informes tècnics i la mesa de contractació, fins i tot davant les al·legacions presentades a les empreses participants al concurs va fer l'adjudicació corresponent». La Guàrdia Civil va apuntar fa uns dies que l'extresorer de CDC, Andreu Viloca era «l'aconseguidor» que mantenia el contacte entre el Govern i les empreses constructores.

En aquest sentit, la investigació subratlla la reunió que Viloca va mantenir amb l'empresari Jordi Duran, responsable de l'empresa Urbaser l'any 2011, just després que la companyia es fes càrrec de la recollida d'escombraries d'Olt. La reunió es va celebrar el 8 de setembre i l'endemà la fundació ACS (de la qual forma part Urbaser) va donar a Catdem (Fundació vinculada a Convergència) 60.000 euros.

«És veritat que va haver-hi un contenciós entre l'Ajuntament i Fomento de Construcciones i Contratas i Urbaser sa-Igfa. per qüestions merament tècniques, però que tot el nostre procediment ha seguit totes les passes legals que havia de seguir», va concloure Corominas.

Pressió a Mas

Per la seva banda, el portaveu d'Economia del PSOE al Congrés, Pedro Saura, va exigir ahir a l'expresident català Artur Mas «menys conferències fora d'Espanya per parlar de la independència de Catalunya i més conferències aquí per explicar per què Convergència es va finançar al 3% quan ell la dirigia».

Saura va fer aquestes declaracions en el fòrum que celebra el PSOE per debatre la ponència econòmica del seu pròxim congrés.

En la mateixa línia, el coordinador nacional d'ICV, David Cid, va reclamar ahir a Mas que deixi de «fugir d'estudi» i doni explicacions «convincents» sobre el cas 3%.

«El problema real és que no s'estan donant respostes de manera reiterada», va apuntar Cid, que va fer una pregunta directa a Mas.

«Ha d'explicar perquè el tresorer de CDC tenia documents amb adjudicació d'obra pública de diferents administracions catalanes al seu despatx. Per quina raó el responsable de finances d'un partit tenia aquests documents» es va qüestionar en veu alta el coordinador nacional d'ICV, que també va mostrar la seva sorpresa pel «silenci» de Puigdemont i Junqueras sobre el presumpte finançament irregular de CDC. «El Govern fa una setmana que està desaparegut, calen més explicacions», va insistir Cid.