El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va cridar a declarar com a investigats per un delicte de blanqueig dues filles de l'expresident català Jordi Pujol, Mireia i Marta, i Oriol Pujol, únic dels set fills que no estava imputat en la causa sobre la fortuna familiar.

En un acte, el jutge, a petició de la Fiscalia Anticorrupció, cita les dues germanes per al 27 de març i l'endemà Oriol Pujol, exsecretari general de CDC investigat en el cas sobre la concessió de la ITV a Catalunya i al qual amb aquesta citació figura per primera vegada com a imputat en aquesta causa.

Els germans que faltaven

De la Mata crida a declarar així els únics tres germans que fins al moment no havien comparegut a l'Audiència Nacional, ja que Marta i Mireia estaven imputades des que es va començar a investigar a Catalunya l'origen de la fortuna familiar i van respondre allà davant del jutge. En l'acte, el magistrat explica els moviments de fons que es van produir en els comptes que van tenir els tres germans i també la seva mare, Marta Ferrusola, en les entitats andorranes Andbank i Banca Privada d'Andorra (BPA). Van obrir aquests comptes a principi dels anys 90 a Andbank (llavors Banca Reig) i el 2010 tots ells (i també la resta dels germans) van traspassar a BPA els diners, que atribueixen a una herència del seu avi Florenci.

En el cas d'Oriol, el jutge relata que va tenir des de 1992 compte a Andbank, amb la seva dona, en el qual es van registrar ingressos per 955.254 euros.