L'exdirectora financera del Palau de la Música Gemma Montull va assegurar que l'entitat va pagar factures de CDC amb diners aportats per la constructora Ferrovial a la Fundació musical com un suposat patrocini cultural. En la seva declaració com a acusada en el cas Palau, Montull va recordar que l'any 2007 Hisenda va obrir dues investigacions paral·leles a l'entitat pels seus importants reintegraments en efectiu, davant la qual cosa el saquejador confés Fèlix Millet va trucar a CDC i els va dir: «tenim un problema, doneu-me una solució». Segons Montull, al cap de pocs dies, el seu pare, Jordi -exmà dreta de Millet-, la va trucar i li va entregar diverses factures a nom de 2 proveïdores -CBM 10 SL i Horencat SL- i li va indicar que eren les que havien d'utilitzar «per justificar» les sortides de diners en efectiu amb les quals des del Palau feien arribar a CDC les «comissions» de Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

Montull va detallar que quan l'Agència Tributària va impulsar el 2007 una campanya de control dels reintegraments bancaris de diners en efectiu, Millet i Montull es van reunir amb el seu assessor fiscal, Raimon Bergós -també acusat-, que els va recomanar que justifiquessin aquests reintegraments mitjançant factures. En les converses, segons Montull, els saquejadors confessos del Palau no van admetre que s'estaven embutxacant part dels reintegraments en efectiu i es van limitar a dir que servien per pagar CDC, cors, orquestres i jubilats que treballen per a la institució cultural.

El fiscal li va preguntar quina solució es va acordar després de la trucada de Millet a CDC, i ella va dir que, al cap de pocs dies, el seu pare la va trucar i li va entregar factures de les constructores CBM 10 i Horencat, que li va dir que li hauria donat el llavors tresorer de CDC Daniel Osàcar -que afronta 7 anys i mig de presó, perquè les utilitzessin per burlar Hisenda.

Montull va admetre que el «Daniel» que apareix en alguns gràfics de comptabilitat interna vinculat als pagaments de Ferrovial era el llavors tresorer de CDC Daniel Osàcar. Montull va apuntar que la gran part dels diners que pagava Ferrovial al Palau, en forma de patrocinis, es feia arribar a CDC a través de diners en efectiu, així com a través de la facturació falsa, abonant a càrrec del Palau l'import de treballs que diverses empreses havien efectuat per al partit. Una altra de les vies per desviar els pagaments de Ferrovial a CDC a través del Palau eren a través d'un conveni de col·laboració subscrit entre l'entitat cultural i la Fundació Trias Fargas (afí a CDC).

Gemma Montull va mig plorar en dir que no s'ha quedat «ni un duro» del Palau i afegia que «Millet ho controlava tot» i no va saber que les obres a casa seva les pagava el Palau fins que va esclatar el cas.