L'extresorer de CDC Daniel Osàcar va negar ahir que el partit rebés comissions a través del Palau de la Música i va defensar que els convenis amb la seva fundació afí a Trias Fargas tenien com a destí fomentar la cultura catalana i no vehicular pagaments il·lícits de la constructora Ferrovial. A més, Osàcar va repetir en nombroses ocasions que no coneixia quasi ningú dels implicats en el cas Palau.

«Ho afirmo amb tota rotunditat, és fals, no és cert», va sostindre Osàcar en la seva declaració davant el tribunal, després que els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet, Jordi Montull i la seva filla Gemma haguessin acusat CDC de finançar-se il·legalment a través de l'entitat cultural.

Segons Osàcar, els convenis anuals que el Palau va signar amb la fundació Trias Fargas (actual CatDem) afí a CDC -que en virtut d'ells va cobrar 600.000 euros- eren legals i el seu objectiu era «influir» en els quasi 600 ajuntaments governats en aquella època per Convergència.

L'objectiu, va relatar, era fomentar la cultura catalana i, per exemple, que en les festes majors «no posessin només música andalusa» i que així no s'«oblidessin» les sardanes, les corals i els esbarts dansaires.

L'extresorer de CDC va recalcar que el partit va tornar les quantitats rebudes després d'esclatar l'escàndol del Palau i tenir coneixement que Millet havia signat a l'esquena de la Junta els convenis amb la Trias Fargas, uns acords que després desenvolupaven mitjançant «actuacions locals» per al foment de la música i la dansa catalana, com corals i sardanes.

«Trucàvem a l'alcalde i intentàvem influir aquell any en la festa major», va relatar Osàcar, qui es va desvincular de la direcció de la fundació Trias Fargas, de la que era sol tresorer, i va proclamar que fins i tot l'exconsellera d'Interior Montserrat Tura, del PSC, «va dir que aquells convenis eren totalment legals».

Osàcar, que va al·legar que sempre va actuar en defensa dels interessos de Catalunya i no per ambició personal, va remarcar que el conveni entre el Palau i la fundació afí a CDC va conciliar l'objectiu que compartien tant la institució cultural com el partit per donar més pes a Catalunya a l'Orfeó Català i impulsar així una «campanya de catalanitat» per tota la comunitat.

L'acusat, qui per consell del seu «cardiòleg» va dir que només respondria a la Fiscalia i a la seva defensa, va negar rotundament que la constructora Ferrovial fora «donant» de CDC i que rebés pagaments en metàl·lic d'aquesta empresa.

«Mai m'he reunit amb ningú ni ningú pot dir que s'ha reunit amb mi», va prosseguit Osàcar, després de precisar que només acudia al Palau de la Música per signar els convenis de col·laboració de la fundació Trias Fargas amb l'entitat i passar a recollir-los quan Montull l'avisava que ja estaven redactats.