L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha assegurat que les acusacions del 4% fetes durant el judici del cas Palau són «pura invenció o pura mentida» i va ratificar que manté «plena confiança» en l'extresorer Daniel Osàcar. En unes breus declaracions a la premsa abans d'intervenir en un acte a l'Hospitalet de Llobregat, Mas va defensar que Osàcar va fer una declaració davant el jutge «molt clara i molt rotunda» respecte el presumpte finançament irregular de CDC.

A parer de l'expresident, les declaracions de Fèlix Millet i Jordi Montull afirmant que Ferrovial feia donacions al Palau de la Música per finançar CDC a canvi d'adjudicació d'obra pública són «una pura manera de protegir-se».

L'expresident de la Generalitat Artur Mas també va traslladar a Junts pel Sí (JxSí) la seva disposició a comparèixer al Parlament, després que tots els grups parlamentaris de l'oposició hagin registrat una sol·licitud perquè vagi a donar explicacions sobre el cas Palau de la Música.

Una petició de compareixença que també comptarà amb els vots a favor de JxSí, malgrat que va refusar signar la sol·licitud unitària. Així ho van indicar fonts de JxSí, després que Ciutadans, el PSC, Catalunya Sí que es pot, el PPC i la CUP registréssin ahir al matí una petició de compareixença de Mas davant la comissió d'assumptes institucionals del Parlament perquè expliqui «el finançament de CDC i de les fundacions que estaven vinculades en relació amb l'anomenat cas Millet-Montull».

JxSí va refusar afegir la seva firma a la sol·licitud de compareixença registrada per la resta de grups, ja que no vol aparèixer al costat de formacions que «a Madrid són incapaços de demanar» que el president del Govern, Mariano Rajoy, comparegui al Congrés per donar explicacions sobre els casos que afecten el PP».

Segons les fonts consultades, Mas va traslladar a JxSí la seva predisposició a comparèixer «novament» al Parlament «en el format que sigui» per donar les explicacions que se li requereixin «si així li ho demanen». La sol·licitud de compareixença de Mas ve signada pels portaveus parlamentaris de Ciutadans, Carlos Carrizosa, del PSC, Eva Granados, de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, del PPC, Alejandro Fernández, i de la CUP, Anna Gabriel.

Esborrat amb «típex»

En l'escrit de sol·licitud presentat davant el registre del Parlament, curiosament, apareixen uns espais en blanc, que segons fonts parlamentàries corresponien al nom de la portaveu parlamentària de JxSí i secretària general d'ERC, Marta Rovira, que finalment va haver de ser esborrat amb típex.

Els grups parlamentaris tenien preparada la sol·licitud des d'ahir a la tarda, però JxSí va demanar més temps per valorar si s'hi sumava. Segons les fonts consultades, ERC s'inclinava per signar la sol·licitud de compareixença de Mas, abans líder de CDC i ara president del partit hereu, el PDeCAT. Però segons fonts coneixedores de les converses, el PDeCAT va posar resistència dins del grup de JxSí a signar la petició.

Fonts del PDeCAT van subratllar que Mas «ja ha comparegut diverses vegades» al Parlament quan va ser cridat a donar explicacions sobre casos que afectaven CDC i, ara, «està disposat a comparèixer novament» si el cita la cambra. La CUP ca registrar ahir al Parlament una petició d'informació sobre els viatges de l'expresident Artur Mas a Gran Bretanya i Estats Units, així com la seva «cobertura comunicativa», que la formació anticapitalista qüestiona.

La sol·licitud d'informació de la CUP al Govern de Junts pel Sí (JxSí) inclou un requeriment perquè l'oficina de Mas aporti documentació en relació amb els seus viatges a l'estranger, i en concret a Gran Bretanya i els Estats Units les últimes setmanes.

La CUP, a més, desitja «identificar la cadena de presa de decisions del Govern al voltant de la cobertura comunicativa» dels viatges de l'expresident, després que aquest digués que «si un dia la CUP governés Catalunya, la convertiria en Cuba».