L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) planteja portar a terme grans manifestacions, acampades indefinides i l'ocupació d'infraestructures, entre d'altres accions, com a resposta a les eventuals mesures que aplica el Govern espanyol per frenar el desafiament independentista. Així ho contempla un document del consell d'assemblees territorials, sectorials i exteriors de l'ANC que es va celebrar a final de novembre a Cervera (Segarra).

L'entitat que presideix Jordi Sánchez proposa accions «duradores en el temps en què caldrà assumir sacrificis» i classifica els hipotètics escenaris que poden produir-se en «greus, menys greus» i de «resposta a accions concretes de l'Estat». Així, en el cas d'un escenari «greu», com podria ser la inhabilitació de Carme Forcadell o Carles Puigdemont, l'ANC planteja «grans manifestacions, concentracions ràpides, acampades indefinides o l'ocupació d'infraestructures».

La insubmissió fiscal, com a resposta a una situació d'ofec econòmic, la protecció de les instal-lacions dels mitjans de comunicació de la Generalitat o la «resistència passiva» davant «l'actuació de forces d'ocupació» són altres de les accions que proposa l'entitat.