El periodista Vicent Sanchis ha estat nomenat nou director de TV3 pel consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va informar ahir la televisió pública catalana. Sanchis substituirà al capdavant de TV3 Jaume Peral, que ha dirigit la televisió pública catalana durant una mica més d'un any, després del seu nomenament al febrer de l'any passat, deixa el càrrec per «motius personals», va indicar la CCMA en un comunicat.

El consell de govern de la CCMA va agrair a Jaume Peral «la professionalitat i la dedicació en aquesta última etapa, en què la cadena ha aconseguit el rècord històric de lideratge d'audiències».

Tanmateix, fa només uns dies Peral va afirmar que TV3 implementarà mesures a partir del segon trimestre, és a dir de l'abril, per recuperar l'audiència i revertir la situació que, com va dir, és de «caiguda sostinguda».

De la seva banda, afegeix el comunicat, Vicent Sanchis «arriba amb la voluntat de donar la màxima ambició al projecte audiovisual de la CCMA i de garantir la qualitat del servei públic de comunicació que desenvolupa la televisió nacional de Catalunya».

Nascut a València el 1961, Vicent Sanchis i Llàcer és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctor en Comunicació per la Universitat Ramon Llull (URL).

Durant la seva carrera, Sanchis va ocupar càrrecs directius i de responsabilitat en nombrosos mitjans, i així va ser director del setmanari El Temps (1984-1988), del desaparegut diari El Observador (1992-1993), del diari Avui (1996-2007) i de Barça TV (2009-2010), així com de diferents programes de TV3, com Stromboli, Cosí Cosà i Pares i fills.

Un relleu criticat

El mes passat Sanchis va ser nomenat director adjunt del diari digital El Món i actualment col·laborava a més com a articulista en diversos mitjans i participava en tertúlies com les d' Els matins de TV3 i El món a RAC1.

El Sindicat de Periodistes de Catalunya va lamentarla «imposició sectària» del nou director de TV3 es va definir Sanchis com a persona alineada «des de sempre» amb el pujolisme i amb CDC. A parer de l'SPC, la mesura mostra «clarament qui té el control polític» de TV3 i «com continua utilitzant» la televisió «de forma partidista» per «assegurar-se el manteniment en el poder». El sindicat lamenta que els mitjans públics catalans segueixin depenent «directament» del Govern.