Un home de 46 anys va morir la matinada d'ahir després de saltar per la finestra del seu habitatge, situat en la cinquena planta del número 105 de l'avinguda Europa de l'Hospitalet de Llobregat, per fugir de l'incendi que ha calcinat totalment el pis.

Els Bombers de la Generalitat van detallar en un comunicat que el foc va obligar a desallotjar de forma preventiva 45 veïns, sis dels quals han hagut de ser traslladats a centres hospitalaris.

L'avís del foc va arribar a les 02.00 hores i va mobilitzar 8 dotacions de bombers i set patrulles dels Mossos d'Esquadra. El foc, les causes del qual es desconeixen, va quedar controlat a les 02.43 hores i totalment extingit a les 04.58 hores, i va obligar a evacuar de forma preventiva 45 persones.

A més de destruir el pis de la víctima, les flames es van propagar per la façana i van afectar les finestres dels pisos immediatament superiors, en la sisena i la setena planta de l'immoble.

Veïns reallotjats

L'aigua de l'extinció va afectar el pis inferior, els veïns del qual van haver de ser reallotjats a causa d'una afectació estructural en el forjat del sostre. El Sistema d'Emergències Mèdiques va desplaçar cinc unitats i va atendre una desena de persones, sis de les quals han hagut de ser ateses en centres sanitaris per intoxicació per fum.

Concretament, quatre es van portat a l'Hospital Universitari de Bellvitge i les dues altres a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi.