Els Mossos d'Esquadra van detenir a Manresa un jove de 21 anys com a presumpte autor d'un delicte de danys i un altre d'estafa per voler llogar per 450 euros un pis que ell mateix havia ocupat i al qual havia canviat el pany.

L'arrest del jove, de nacionalitat marroquina i veí de Manresa, es va produir dijous passat després de rebre l'avís que s'estaven produint uns disturbis a l'entrada d'un edifici del carrer Mestre Albagés de la localitat. Unes persones volien forçar la porta d'entrada i, en veure's descoberts, van ordenar als veïns que els obrissin la porta.

Una patrulla es va dirigir al lloc i va identificar una persona que, segons va manifestar, hi era perquè li havien de llogar un pis en aquesta comunitat previ pagament de 450 euros. Segons la policia, el jove que l'acompanyava, i que li havia ofert el lloguer, va fugir corrent abans que arribés la policia.

Els agents van trobar la porta de l'edifici danyada i, acompanyats pels veïns, van accedir a l'interior del bloc de pisos. Després de revisar totes les portes de la comunitat van comprovar que l'entrada a un pis dels baixos, propietat d'una entitat bancària, havia estat forçada i havien canviat el pany.

Tot apuntava que es tractava d'un cas d'ocupació d'un pis per oferir-lo en lloguer i aconseguir un benefici econòmic. Els investigadors van descobrir la identitat de l'autor dels fets i el van detenir dijous passat com a presumpte autor d'un delicte de danys i estafa. L'arrestat va passar divendres a disposició judicial.