La dona de Millet: «No sabia que tot ho pagava el Palau»

L'esposa i les filles de l'expresident de la institució li atribueixen tota la gestió domèstica del patrimoni

21.03.2017 | 10:30

La dona i filles de Fèlix Millet i l'esposa de Jordi Montull van negar ahir que tinguessin coneixement que despeses personals com obres a casa, viatges o casaments eren pagats amb diners del Palau de la Música. Marta Vallès, Clara i Laila Millet Vallès, i Mercedes Mir van declarar com a responsables civils a títol lucratiu i com a responsables civils subsidiàries pels diners desviats pels dos exmàxims dirigents de l'entitat musical cap a les arques familiars.

En el cas de la família Millet, les tres dones van assegurar que no els estranyava les grans despeses que tenia la família, ja que s'ho podia permetre pel patrimoni familiar i els molts càrrecs que tenia el pare. Per la seva banda, Mir va dir que els números els portava el seu marit i que els viatges pensava que li havia regalat Millet.

Tant Marta Vallès com Clara Millet van recordar en diverses ocasions que Fèlix Millet té un caràcter «complicat» o «fort» i és «millor no discutir-hi». Per això, van explicar que no prestaven atenció a les despeses familiars com les obres a la casa de l'Ametlla del Vallès, viatges de vacances familiars o els casaments.

Vallès va explicar que van crear l'empresa Bonoima i ella va ser nomenada administradora per recomanació del seu assessor fiscal, i gestionava entre altres una urbanització molt gran a l'Ametlla. No obstant això, la comptabilitat la portava el seu marit, va dir, i va assegurar que «ni en somnis» pensava que les factures familiars es pagaven amb diners del Palau.

De fet, va dir que ella no veia la comptabilitat de l'empresa ni la familiar, tot i que sí que veia extractes bancaris, va admetre. La dona va reconèixer que la família no tenia problemes de diners, perquè ella tenia patrimoni familiar procedent de la venda de les fàbriques Guarro.

Com que Millet es feia càrrec dels pagaments domèstics, ella no li preguntava d'on treia els diners, perquè donava per descomptat que eren dels comptes familiars. «Ell manava, era millor no discutir amb ell» i «té un caràcter dificilet, però és bona persona», va dir per justificar el seu desconeixement sobre els costos de les obres de remodelació de la seva casa de l'Ametlla. Sobre els viatges familiars de luxe, també pagats amb diners del Palau, va dir que Millet decidia on anaven i ho pagava tot.

La més contundent va ser Clara Millet, que va dir que es va assabentar de l'escàndol quan va sortir a la premsa. Sobre el seu casament, va explicar que ella volia una «boda íntima», però el caràcter «fort» del seu pare va fer que s'avingués a fer-ho al Palau de la Música.

De fet, el seu pare volia que la seva filla només omplís dues taules de convidats, cosa que la va enfadar molt, i finalment va poder tenir unes cinc taules amb convidats propis, fora dels compromisos del seu pare. A més, el casament es va fer un divendres al migdia perquè hi poguessin anar aquests compromisos, cosa que també la va molestar. En tot cas, va dir que ella no va veure les factures del casament, perquè no sospitava del seu pare. El seu sogre va pagar 8.000 euros pel punxa-discos i 80 comensals.

Mercedes Mir, esposa de Montull, va explicar que un dia el seu marit la va portar al notari perquè signés uns papers, que la designaven administradora d'una empresa, Aurea Rusula, però ella li va donar els poders al seu espòs i no en va saber res més ni en va conèixer els comptes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


Puigdemont insta a demostrar que Catalunya té el llibre i la rosa com a «armes més poderoses»

Puigdemont insta a demostrar que Catalunya té el llibre i la rosa com a «armes més poderoses»

El president de la Generalitat es mostra convençut que la festa de Sant Jordi serà reconeguda com...

L´home més poderós s´ha fet petit

L´home més poderós s´ha fet petit

L'arrogància quan va començar la investigació s'ha tornat humiliació així que ha començat el...

Pedro Sánchez veu Catalunya com «una nació» en una Espanya «nació de nacions»

Pedro Sánchez veu Catalunya com «una nació» en una Espanya «nació de nacions»

?El candidat a dirigir el PSOE diu des de Barcelona que cal reconèixer el principat «com el que...


El Pacte aplega més de 5.000 persones per recollir suports durant Sant Jordi

El Pacte aplega més de 5.000 persones per recollir suports durant Sant Jordi

Les entitats del pacte escenifiquen unitat i fan una crida perquè diumenge sigui també el dia de...

Relleven els dos fiscals dels casos 3% i Pujol que volien imputar Gordó

Relleven els dos fiscals dels casos 3% i Pujol que volien imputar Gordó

Actius des del 2005, seran substituïts per dos fiscals anticorrupció que porten la investigació...

Enllaços recomanats: Premis cinema