L'expresident de la Generalitat Artur Mas, i l'exministre d'Exteriors José Manuel García-Margallo, van oferir ahir un debat cara a cara a l'Ateneo de Madrid sota el títol Cataluña en la encrucijada, on van contraposar els seves visions sobre la situació a Catalunya i sobre les perspectives del procés independentista. Mas, va assegurar que malgrat que segueix essent un marc legal la Constitució «ha perdut la seva legitimitat» a Catalunya. Mas va advertir que «el repte català no es resoldrà través de la Fiscalia i els tribunals» i va presentar el referèndum com «una solució». «Sobren vetos i falten vots», va dir, abans de reclamar propostes i diàleg per part de l'Estat.

Per contra, Margallo va advertir que «equivocar-se en el diagnòstic és abocar Catalunya a una situació complicada» i va apuntar que cal un diàleg que s'ha de circumscriure «dins de la llei» perquè «saltar-se l'ordre establert és violar la democràcia i davant d'això un Estat ha de reaccionar». Tots dos van debatre davant les prop de 300 persones que van omplir completament el saló d'actes de l'entitat madrilenya.

Escridassat per ultres

Mas va ser escridassat per una trentena d'ultres convocats per partits d'extremadreta a les portes de l'Ateneo de Madrid, a crits de «traïdor» i «terrorista».