El president del Govern central, Mariano Rajoy, preveu impulsar la seva presència a Catalunya venint-hi dues vegades entre diumenge i dimarts de la setmana que ve per participar en un acte de partit i en un altre de caràcter institucional. En aquests actes el president de l'executiu espanyol possiblement farà un anunci d'inversions estatals a Catalunya, en infraestructures com ara el corredor mediterrani, per exemple. L'agenda oficial de Rajoy ja recull la seva presència diumenge que ve, 26 de març, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) per assistir a la clausura del Congrés del PP català en què Xavier García Albiol serà elegit president. El dimarts següent, dia 28, el cap de l'Executiu té previst participar en un acte amb empresaris a Barcelona centrat en l'àmbit de les infraestructures, malgrat que Moncloa encara no ho ha confirmat oficialment.

Rajoy va acudir ahir a la sessió de control del Senat i els periodistes el van abordar a la seva sortida de l'hemicicle per intentar descobrir dades dels seus plans respecte a Catalunya i el País Basc.

El cap de l'Executiu només va ratificar que diumenge vinent serà a l'Hospitalet de Llobregat per clausurar el congrés del PPC, «on espero que les coses surtin molt bé i els militants escullin bé», va apuntar.

Els primers de la legislatura

La portaveu del Govern, Neus Munté, va mostrar la seva desconfiança en l'anunci que, segons La Razón, farà el president espanyol, Mariano Rajoy, la setmana vinent sobre noves inversions a Catalunya.