La diputada de la CUP al Parlament Eulàlia Reguant ha advertit avui que si no se celebra un referèndum d'independència, com més tard el mes de setembre vinent, la seva formació es plantejarà "abandonar d'una manera o una altra" el Parlament per forçar el final de la legislatura.

En una entrevista a la cadena 3/24-TV3, Reguant ha urgit el Govern català a fixar ja la data del referèndum independentista, de forma que pugui celebrar-se abans de l'estiu.

En qualsevol cas, la diputada ha explicat que la seva formació deixarà de marge al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "fins a setembre" perquè se celebri un referèndum independentista.

"Si no passa, la CUP buscarà totes les maneres possibles perquè aquesta legislatura acabi i perquè els diputats de la CUP abandonem, d'una manera o una altra, el Parlament", ha afegit la diputada, la formació de la qual ha recolzat els pressupostos de la Generalitat a condició de la celebració del referèndum.

Reguant ha acusat a més el Govern central de "passar-se de frenada" a l'impugnar i impulsar investigacions judicials en relació amb totes aquelles decisions vinculades al procés sobiranista català.