El portaveu d'Iniciativa, Ernest Urtasun, el primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el coordinador d'EUIA, Joan Josep Nuet, són els noms destacats de la llista del líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, per dirigir el nou partit dels 'comuns'.

El portaveu al Congrés ha presentat avui en roda de premsa la llista de la seva candidatura per a la Comissió Executiva del nou partit dels 'comuns' a Catalunya, que integrarà ICV, EUIA, Barcelona en Comú i Podem.

En la candidatura de Domènech no figura l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, com era previsible, però sí que apareix el seu primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, a l'hora que integra el principal dirigent d'EUIA, Joan Josep Nuet, i els dos coordinadors d'ICV, Marta Ribas i David Cid.

També forma part de la candidatura una altra de les cares més visibles d'ICV, l'eurodiputat Ernest Urtasun, que és a més portaveu de la formació.

Els altres noms són la professora d'història Paola Lo Cascio, l'alcaldessa de Castelldefels (Baix Llobregat), Candela López, la sindicalista i militant d'EUIA Núria Lozano, la diputada al Congrés Lucía Martín, el cap de l'oposició a Terrassa (Vallès Occidental), Xavi Matilla, i el membre del Consell Ciutadà Estatal de Podem Vicenç Navarro.

També la sindicalista Joana Agudo, la regidora de Castellar del Vallès (Vallès Occidental) Elisenda Alamany, el membre de la coordinadora Barcelona En Comú Adrià Alemany, el regidor de Barcelona Eloi Badia i la dirigent d'EUIA Eva Balart.