El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va assegurar que el president espanyol Mariano Rajoy traslladarà avui a Barcelona el seu «compromís explícit» amb el Corredor Mediterrani, durant la inauguració de la jornada sobre infraestructures «Connectats al futur».

En declaracions als mitjans a l'estació de Castelló de la Plana, el ministre va remarcar que el Corredor és «una prioritat política, social i econòmica» i va manifestar que aquesta jornada «no és un punt de partida sinó un punt de continuació» on el Govern espanyol «continuarà treballant i estenent la mà a la col·laboració» amb Catalunya.

El ministre va agrair així mateix la presència del conseller de Territori, Josep Rull, en una taula rodona sobre aquest eix ferroviari perquè «és bo debatre davant la societat civil i empresarial sobre aspectes fonamentals com el Corredor».

Precisament, Rull es va referir a la intervenció de Rajoy assenyalant que hi ha «un dèficit clamorós de credibilitat i confiança», un «intangible» perquè hi hagi diàleg.

«No sabem el que ens prometran», va dir Rull, en referència a la intervenció que demà farà Mariano Rajoy en la jornada «Connectats al futur» sobre infraestructures, però «val la pena recordar-li els deutes pendents».

El conseller va enumerar diverses obres que la Generalitat reclama, com la B-40 entre Abrera i Sabadell o el compliment del pla de Rodalies, i va assegurar que són 10.000 milions d'euros «pendents i promesos una i mil vegades».

Per la seva banda, Oriol Junqueras va recordar que durant dècades les promeses dels governs espanyols, especialment en el cas de les inversions en infraestructures, «no es concreten mai. Cadascú té la credibilitat que té i s'ha guanyat», va deixar anar.

«Com es diu sovint en llengua espanyola buenas obras son amores, i l'amor es demostra amb les bones», va afegir.