La magistrada de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que instrueix la causa contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa Lluís Corominas, Anna Simó i Ramon Barrufet ha demanat al Parlament i al Tribunal Constitucional (TC) una sèrie de documentació per incorporar-la a la causa contra ells per haver permès la votació del referèndum unilateral.

Entre la documentació sol·licitada, demana a la cambra que li faci arribar la notificació o comunicació rebuda del TC de la interlocutòria del 6 d'octubre del 2016, en què s'instava a la Fiscalia a obrir la via penal contra Forcadell i s'anul·lava la resolució que ratificava les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent, amb concreció de "dia, hora i minut" de recepció, i via de comunicació.

Un cop el TSJC ha rebutjat els recursos presentats per Forcadell, Corominas, Simó i Barrufet, la sala civil i penal continua amb la instrucció de la causa contra ells arran de dues querelles de la fiscalia, la primera només contra la presidenta de la cambra i la segona estesa a altres tres membres de la Mesa, pels delictes de prevaricació i desobediència.

En una providència, la magistrada instructora demana al Parlament que en un termini de 7 dies li faci arribar les resolucions adoptades en el Parlament amb posterioritat a la interlocutòria del Constitucional del 19 de juliol del 2016, en què advertia la Mesa que havia d'impedir qualsevol iniciativa que impulsés el procés constituent. En concret, demana la resolució del 17 de juliol que va ratificar les conclusions de la Comissió d'Estudi del Procés Constituent, i la resolució sobre el referèndum unilateral del 6 d'octubre del 2017 que es va aprovar dins del debat de política general.

A més, també reclama a la cambra les actes del Ple del 6 d'octubre i de les reunions de la Mesa i de la Junta de Portaveus dels dies 5 i 6 d'octubre. El tribunal també ha sol·licitat les propostes que van presentar els grups parlamentaris de Junts pel Sí (JxSí) i la CUP.

Finalment, demana al Tribunal Constitucional una còpia de les notificacions i requeriments fets als membres del Parlament de la interlocutòria del 19 de juliol.