L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha afirmat avui que ell no tenia responsabilitat directa sobre assumptes financers de CDC ja que els tresorers tenien poders "il·limitats", encara que ha admès la seva responsabilitat a nomenar l'acusat Daniel Osàcar, al qual manté la confiança "plena i total".

Mas s'ha expressat així en la compareixença en la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, a la qual ha acudit a petició de tots els grups de l'oposició per donar explicacions sobre el finançament de CDC, després que els acusats del cas Palau de la Música asseguressin que la formació es va finançar amb comissions il·legals d'obra pública.

"No tenia responsabilitat directa sobre la part administrativa, financera i jurídica del partit", ha asseverat Mas, que en tot cas ha dit que és "responsable" de suggerir el nom d'Osàcar com a tresorer, del qual ha dit: "La confiança (en ell) era i és plena i total".

Mas, que va ser secretari general i després president de CDC, ha subratllat que Osàcar és l'únic dels principals acusats del cas Palau que "no ha canviat la seva versió", a diferència del que van fer Fèlix Millet i Jordi Montull, que creu que van pactar modificacions amb la Fiscalia per acusar CDC.

"Determinats acusats van pactar amb la Fiscalia a canvi de canviar les versions inicials de les seves declaracions per rebaixar escandalosament algunes penes, aquesta és l'única novetat", ha asseverat l'expresident català, que ha recalcat així a l'oposició que avui no pot "afegir res" al que ja ha dit prèviament.

Per a Mas, "tots els pactes entre la Fiscalia i els acusats persegueixen el mateix objectiu: acusar CDC d'haver cobrat comissions a canvi d'obra pública".

A més, ha argumentat que ell no ha estat citat "en qualitat de res" en el judici del Palau de la Música i ha apuntat que si tingués alguna "responsabilitat directa" els jutges instructors "ho haurien tingut en compte".

Mas també ha considerat que és "gairebé una interferència" que se celebri aquesta compareixença quan encara està en marxa el judici del Palau de la Música, encara que ha defensat que sempre "dóna la cara" quan els grups del Parlament li demanen explicacions.