El president del PDeCAT, Artur Mas, ha reaccionat aquest dissabte des de Balaguer a la intenció de l'executiu de Mariano Rajoy de portar al Tribunal Constitucional les partides dels pressupostos de la Generalitat que poden estar vinculades a la celebració del referèndum. Mas ha dit que "és una vergonya i una indignitat que el govern espanyol recorri els pressupostos, no té cap sentit" perquè els comptes, com ha recordat "fan una aposta també per tots els processos electorals, i és lògic perquè el tema de les eleccions sempre ha d'estar present com una possibilitat i un govern s'ha d'organitzar per millorar els processos electorals d'un país". "Dona un sentit molt clar d'aquest tarannà tan poc democràtic que té l'actual govern espanyol", ha afegit. El president del PDeCAT també ha respost a la CUP que la representació de Catalunya a l'exterior no és cosa seva sinó del Govern. Per això ha demanat al diputat Benet Salellas que sigui "més modest i més humil" i que pensi que "no tot ho ha de decidir la CUP ni molt menys i hi ha coses que van molt més enllà de la CUP'. Salellas va ser el diputat cupaire que va demanar a Mas en la seva compareixença al Parlament que no fos la cara visible del procés independentista al món.

El president del Partit Demòcrata ha defensat també que "els pressupostos actuals poden créixer gràcies a la gran feina feta pel conseller Mas-Colell en el Govern anterior, i l'aposta del govern d'aleshores i l'actual Govern perquè l'economia catalana es recuperés a fons". Per tant, ha afegit, "són uns pressupostos que s'han de poder aplicar perquè són un benefici per a la gent de Catalunya des d'un punt de vista social, econòmic, de creació de llocs de treball i de recuperació d'algunes partides que s'havien hagut de disminuir en anys anteriors i que ara poden tornar a créixer una vegada més".

D'altra banda, després que Francesc Homs hagi hagut d'abandonar el seu escó al Congrés per la inhabilitació del Tribunal Suprem, Artur Mas ha dit que "la política del grup a Madrid seguirà sent la mateixa, estar al costat del govern de Catalunya, estar al costat del Parlament de Catalunya i de defensar el nostre model de país i de societat així com també, òbviament, defensar el procés català cap a la sobirania".

El president del PDeCAT, Artur Mas, ha presentat aquest dissabte el partit a la Noguera, en una convocatòria que ha omplert la sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer. Posteriorment Mas s'ha desplaçat a Térmens per assistir al dinar d´homenatge als alcaldes, alcaldesses i caps de llista del partit a la comarca amb més de 200 persones.

"Des de Catalunya, podem construir un dels millors països del món al sud d´Europa"

Durant el discurs que ha adreçat a les més de 300 persones que han assistit a la presentació del Partit Demòcrata a la Noguera Artur Mas ha assegurat que "des de Catalunya podem construir un dels millors països del món al sud d´Europa amb Catalunya".

El president del Partit Demòcrata ha assegurat que l'objectiu de fer el referèndum i aconseguir que Catalunya sigui un estat dins de la Unió Europea és "fer un país millor on la iniciativa privada pugui seguir creant ocupació i tenir un estat del benestar sòlid i sostenible". També ha afirmat que el model de país que defensa el PDeCAT és el de Dinamarca, Àustria, Finlàndia, Holanda o Noruega. Per això ha fet una crida a enfortir el nou partit: "Hem de mantenir tota la musculatura que heretem i hem d'aglutinar tota les noves forces perquè l'alternativa a aquest model és la dels que aposten per Cuba o Veneçuela", ha dit.

Mas ha assegurat també que l'aposta sobiranista dels darrers anys es deu la regressió continua de l'autogovern català: "Des de la majoria absoluta d'Aznar i amb la sentència de l'Estatut, l'autogovern està cada dia més afeblit; per això he d'apostar per la sobirania i construir un nou país".

Finalment, el president Mas ha subratllat el paper clau i de centralitat política que ocupa el Partit Demòcrata per culminar amb èxit la independència de Catalunya: "Hi ha hagut moltes demostracions i proves que evidencien que van a per nosaltres; saben que no es pot culminar amb èxit el procés sense la centralitat política que representem".