El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va presentar ahir la seva candidatura per al nou partit dels «comuns», que segons va assegurar està formada des de la diversitat amb l'objectiu de construir un instrument per «superar la Catalunya de la desigualtat», malgrat l'absència de Podem.

A l'antiga Fabra i Coats, Domènech va comparèixer acompanyat de tots els que formen part de l'«Equip en comú podem», en un acte en el qual també va participar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que encara que no està en la candidatura per a la direcció del nou partit de l'esquerra catalana, sí que figura a la llista per a la coordinadora nacional de la nova formació, formada per 120 persones.

El discurs de Domènech té especial significació si es té en compte la decisió del líder de Podem, Albano Dante Fachin, de trencar amb el nou partit dels «comuns» després d'assegurar que no es compleixen les condicions sobre la participació acordades per totes les parts.

Podem els desitja «sort»

Precisament, Podem Catalunya va desitjar sort al nou partit dels «comuns» que es constituirà de forma oficial el proper 8 d'abril, però va advertir que prefereix fer política «construint des de baix».

«ICV, EUiA i BComú donen un nou pas. Des d'@podem_cat us desitgem sort i encert», va expressar la formació a través de les xarxes socials.

A continuació, en un altre tuit va remarcar: «Des de Podem seguim construint des de baix, amb els braços i les portes obertes».