Els Mossos d'Esquadra han detingut per conduir drogada, en alguns trams en contra direcció i fugir, una de les dues joves que suposadament va ser radicalitzada per un presumpte gihadista que va ser arrestat a Roda de Ter el passat 22 de març.

Segons ha avançat el diari El País i han confirmat fonts properes al cas, la jove, de 31 anys, va ser arrestada a les vuit del matí del dissabte 25 de març i va quedar poc després en llibertat, a l'espera de ser citada pel jutge per un delicte de conducció temerària sota els efectes de les drogues.

La jove va ser sorpresa per una patrulla de la policia local de Manlleu conduint en contra direcció per un carrer d'aquest municipi de la comarca d'Osona, per la qual cosa li van donar l'alto. No obstant això, la dona va fer cas omís i va seguir conduint el seu vehicle, perseguida a distància per patrulles de la policia local, encara que finalment va poder ser detinguda després d'uns quatre quilòmetres de marxa, en trobar-se amb un control policial dels Mossos d'Esquadra, ja a l'altura de Roda de Ter, cap a les vuit del matí.

Els agents van practicar a la jove un control de drogues, en què va donar un resultat positiu, per la qual cosa va ser detinguda per un delicte relatiu a la seguretat en el trànsit, sense vinculació amb la investigació per gihadisme, segons les fonts.

La jove és una de les dues dones que va ser radicalitzada, presumptament, per dos presumptes gihadistes que van ser detinguts pels Mossos el passat 22 de març a Roda de Ter, que ja han ingressat a la presó per ordre de l'Audiència Nacional, acusats dels delictes d'adoctrinament i captació per al Daesh.