Els Mossos d´Esquadra han detingut un fisioterapeuta per segona vegada per presumptes abusos sexuals a les seves pacients. L´home, de 44 anys i nacionalitat espanyola, tenia una consulta particular al seu domicili de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i també treballava per compte d´altres empreses a Barcelona. Se li atribueixen tretze abusos sexuals. L´home, que és especialista en l´abordatge osteopàtic en el prepart i postpart, ja havia estat detingut el mes de gener passat arran de les denúncies que havien interposat cinc pacients per cinc abusos realitzats a la seva consulta i aprofitant-se de la confiança que van dipositar en ell -una de les quals va ser víctima d´un abús sexual amb penetració-.

Arran de la primera detenció, els investigadors van poder descobrir vuit fets més. El titular del Jutjat d´Instrucció número 1 de Barcelona va assumir el cas i, després d´escoltar les declaracions de les víctimes i d´analitzar la resta d´indicis i proves presentades pels investigadors, va acordar la seva detenció el passat 31 de març i l´entrada al seu domicili a la localitat de Sant Cugat de. Allà, els investigadors van recollir documentació i material informàtic que permetrà continuar buscant noves víctimes, ja que els investigadors sospiten que podria haver abusat de més pacients.

Dissabte passat, un cop va passar a disposició judicial, el jutge va decretar el seu ingrés a presó com a presumpte autor de tretze abusos sexuals, amb i sense penetració.

La primera detenció es remunta al passat mes de gener, quan agents de la Unitat d´Investigació de Sant Martí a Barcelona van detenir l´home arran de la denúncia presentada per una víctima que havia patit abusos sexuals. Fruit de la investigació policial, se´l va poder relacionar amb quatre fets més, comesos entre l´any 2014 i 2017.

En tots els casos, les dones acudien a la consulta amb dolències a l´esquena i l´home els feia un tractament intracavitari sense consentiment ni previ avís. Tampoc adoptava mesures higièniques com poden ser la utilització de guants i gel lubricant ni preguntava per l´historial mèdic ni tampoc en cap cas va fer signar cap document on la pacient autoritzava al professional a realitzar aquest tipus de tractaments.

Al llarg de la investigació, els mossos es van posar en contacte amb experts del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya per tal d´assegurar-se que el tractament que estava realitzant el detingut i que les dones han denunciat era correcte o no. Fruit d´aquestes entrevistes es va arribar a la conclusió que el tractament que utilitzava no es corresponia amb cap tècnica coneguda, ja que el detingut, aprofitant-se de la confiança que li tenien les seves pacients, feia moviments circulars als genitals i als pits per tractar dolors d´esquena. Els investigadors no descarten que pugui haver-hi més víctimes relacionades amb aquest cas.