El conseller de Justícia, Carles Mundó, va denunciar ahir la «pressió constant de la Fiscalia i el poder judicial» sobre l'activitat el govern de la Generalitat, amb la qual cosa persegueix, segons la seva opinió, «posar en dubte la legitimitat» de les seves actuacions.

En declaracions als mitjans, Mundó es va referir així a la investigació que ha obert la Fiscalia de l'Audiència Nacional a entitats i empreses que suposadament col·laboren amb la Generalitat per posar en marxa estructures d'Estat per a una Catalunya independent.

«No em sorprèn», va apuntar el conseller, que va denunciar que la Fiscalia i el poder judicial tenen «acostumada» a la Generalitat a aquest tipus d'actuacions, sotmetent-la a una «pressió constant» que Carles Mundó creu «exagerada».

Per al conseller, la investigació de l'Audiència Nacional «només s'entén en una estratègia d'intentar posar en dubte la legitimitat de les actuacions que porta a terme la Generalitat de Catalunya».

«És molt mala notícia que qualsevol actuació que fa el Govern de Catalunya estigui sota sospita», ha afegit Mundó, després de criticar «l'abús del dret i de les institucions» que, segons la seva opinió, s'està utilitzant contra el procés sobiranista català.

Per la seva banda, la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va denunciar ahir que la Fiscalia ofereix «un nou fascicle» en què actua com a «policia política» en contra del sobiranisme català.

«Un nou fascicle»

En la roda de premsa posterior a la reunió del comitè nacional del partit, Pascal va valorar així que la Fiscalia de l'Audiència Nacional investigui en secret des del març de l'any passat a les entitats i empreses que col·laboren amb la Generalitat per posar en marxa les estructures d'un Estat independent com els serveis d'intel·ligència i una agència tributària.

Dels creadors de «la Fiscalia afina» ara arriba un nou fascicle: «La Fiscalia fa de policia política», va criticar Pascal.

La portaveu de la formació independentista va indicar que aquesta «persecució» i «intimidació» és pròpia d'una Fiscalia «al servei del Govern del PP».

Però malgrat les «provocacions», va remarcar que els sobiranistes tenen un «full de ruta ben definit» que continuaran aplicant.

«Dins la normalitat»

El secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, va afirmar ahir que «entra dins de la normalitat» que la Fiscalia estigui en alerta davant possibles vulneracions de la llei per part d'un Govern que s'ha situat en una «permanent presumpció d'il·legalitat».