La Policia Nacional va detenir a Barcelona un menor de 16 anys com a presumpte autor d'una amenaça d'atemptat a l'Estació de Sants, informava ahir aquest cos policial. Segons la Policia Nacional, el passat 22 de març un usuari anònim va publicar en un fòrum d'internet un missatge amenaçador, amb igual format que un altre publicat un dia abans a la mateixa web, relacionat amb l'atemptat comès a Westminster (Londres, Regne Unit).

L'amenaça va generar una alarma i va activar els preceptius dispositius dels serveis d'Informació de la Policia Nacional, així com un important desplegament dels Mossos d'Esquadra.

El menor no té cap relació amb xarxes de captació o de pertinença a organitzacions terroristes, segons aquestes fonts. Les actuacions les van coordinar la Fiscalia de Menors de l'Audiència Nacional i el jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra van investigar una segona amenaça terrorista feta contra l'estació de trens de Sants, a Barcelona, rebuda pocs dies després de l'atemptat a Londres. Com en la del jove de 16 anys detingut per la policia espanyola, els serveis d'intel·ligència de la policia catalana també consideren que és una falsa amenaça gihadista. En tot cas, les dates anunciades ja han passat i per tant tot ha tornat a la normalitat.