La coordinadora general del PDeCAT critica que una força que s'estructura "contra algú", en referència als comuns, és evident que neix "molt esbiaixada".

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha assegurat que "el món vol estar pendent" del procés català. Com a exemples, Pascal s'ha referit a la reunió organitzada aquest divendres a Atlanta entre el president Puigdemont i el premi Nobel de la Pau i expresident dels Estats Units Jimmy Carter, però també ha destacat les declaracions de l'exprimer ministre francès François Fillon que expressava mostrar-se sorprès pel fet que es negués a un poble el dret a decidir.

Segons la coordinadora general, la negació a poder votar "ens dona la força de la raó i qualsevol demòcrata veu que se li ha de donar suport". Sobre l'assemblea dels comuns d'aquest dissabte per fundar un nou partit, Marta Pascal ha criticat que un força que s'estructura "contra algú" és evident que neix "molt esbiaixada". Pascal ha fet aquestes declaracions des del tradicional Mercat del Ram de Vic.