El president d'ERC i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va receptar ahir unitat d'acció de de Govern, Parlament i societat civil per culminar el procés i fer possible el referèndum abans del setembre.

Va considerar que si s'actua de forma conjunta i per cada acció dels polítics, li correspon la mobilització de la gent, sens dubte el moviment independentista guanyarà. Junqueras va fer la reflexió en la tradicional Festa de la República al parc de la Ciutadella.

Va continuar el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián que va aprofitar per donar la benvinguda al nou partit dels Comuns però també va optar per llançar-los un avís. En aquest sentit va assenyalar que s'esta en contra del procés d'autodeterminació amb el puny alçat o sobra el puny o falta ideologia.

Rufián va assegurar que l'independentisme és l'única amenaça en l'actualitat per a l'Estat espanyol. De fet, segons ell, no hi ha res més revolucionari que un procés d'autodeterminació.

El diputat va valorar l'autodeterminació com l'única amenaça capaç de trencar el cadenat del règim de 1978 i va explicar també que el procés ha posat en relleu un seguit d'incongruències presents a l'Estat espanyol.