El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana, entre avui dimarts 18 d'abril i el dilluns 24, una campanya policial de controls intensius de velocitat. Aquesta actuació per controlar la velocitat excessiva a les carreteres i carrers és d'abast europeu i està impulsada per l'Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL). L'SCT s'hi ha adherit i la coordina amb les policies de trànsit de Catalunya.

Es tracta de la cinquena campanya preventiva i integral que es realitza aquest 2017, després de les ja realitzades de seguretat passiva, drogoalcoholèmia, camions així com distraccions i respecte pels semàfors. En total, enguany, se'n faran quinze campanyes incidint en els principals factors de sinistralitat.

L'excés de velocitat té conseqüències tràgiques a les carreteres. Durant el 2016, la velocitat excessiva va estar present en el 15,73% dels accidents amb víctimes com a factor concurrent, tot i que es va reduir gairebé un punt en relació a l'any 2015, fet en part atribuïble a les campanyes de conscienciació i a la tasca de control i vigilància de les policies de trànsit.

La velocitat excessiva o inadequada a més de ser una causa directa de sinistres és un factor concurrent que agreuja les conseqüències de lesivitat de les víctimes. Davant d'això, és important realitzar campanyes intensives per continuar conscienciant els conductors dels riscos, a més dels controls continus que es fan al llarg de tot l'any i que al 2016 van suposar 651.800 expedients ferms per excés de velocitat.

Al llarg de la setmana s'informarà i alertarà d'aquesta campanya de controls intensius de velocitat a través dels Panells de Missatge Variable (PMV) ubicats a les vies catalanes amb el missatge CONTROLS PREVENTIUS DE VELOCITAT. A més, també es donaran els següents consells: RESPECTA ELS LÍMITS DE VELOCITAT i A MENYS VELOCITAT, MÉS SEGURETAT.

L'objectiu és traslladar als conductors la importància de respectar els límits de velocitat i adequar aquesta a les circumstàncies de cada moment, per a una conducció més segura.