Un mosso d'Esquadra, nou director general dels Agents Rurals

03.05.2017 | 07:00

El mosso d'esquadra Marc Costa, fins ara responsable de l'oficina d'atenció al ciutadà de la comissaria del Ripollès, ha estat nomenat avui nou director general del cos d'Agents Rurals, un organisme que guanya pes en el si de la conselleria d'Agricultura.

Costa, nascut a Vic el 1969, és llicenciat en dret i ciències polítiques i, en el si dels Mossos d'Esquadra, ha exercit com instructor policial en els cursos de formació bàsica i com a responsable de l'oficina d'atenció al ciutadà, entre d'altres, segons ha informat avui el Govern català.

En la seva reunió d'avui, l'executiu català ha acordat reestructurar la conselleria d'Agricultura perquè el cos d'Agents Rurals passi a ser una nova direcció general, en comptes d'una subdirecció de la Direcció General, com fins ara.


El crim d'Aspa influeix

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, va dir que els fets d'Aspa, quan el passat mes de febrer un caçador va matar a trets dos Agents Rurals, han accelerat «evidentment» el compromís del Govern per crear la direcció general del cos, que aquest dimarts ha aprovat l'executiu en format d'acord. En declaracions a l'ACN, Serret va remarcar, però, que aquest òrgan era una «vella reivindicació» del cos i que des de setembre-octubre de l'any passat ja s'hi estava treballant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema