El fiscal general de l'Estat, José Manuel Mazaque va ser anunciat el passat 21 d'abril, i va demanar més informació per prendre una decisió.

Després de la reunió del Consell Fiscal, Maza ha optat per mantenir de moment José Grinda i Fernando Bermejo al capdavant del cas que investiga suposades comissions irregulars cap a CDC a canvi d'obra pública, però es tracta d'una decisió temporal a l'espera de rebre més informació sobre els motius que esgrimeix el fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, per apartar-los del cas, i també d'escoltar els arguments dels propis fiscals.

El ministeri públic va analitzar si el jutjat del Vendrell que dirigeix la investigació és competent d'algunes de les peces de la causa.

Així ho van anunciar els portaveus del Consell Fiscal, Cristina Dexeus i Eduardo Esteban, que van explicar que darrere aquesta decisió de Maza hi ha també la necessitat d'esclarir qüestions «tècniques» sobre la competència del jutjat del Vendrell en el cas 3%.

Algunes fonts jurídiques apunten que part del cas podria acabar instruint-se a l'Audiència Nacional o fins i tot en altres jutjats catalans.

«El Fiscal General de l'Estat es reserva la decisió sobre el relleu dels fiscals del cas 3% fins el moment que estigui suficientment informat, i mentrestant seguiran portant el procediment els dos fiscals que l'estaven portant», va dir Esteban.

En canvi, el Consell Fiscal va rebutjar «en aquest moment» per unanimitat la petició d'empara que els dos fiscals havien presentat per la denúncia d'un dels imputats en el cas Gao Ping, que els acusa de pressions perquè revelés informació sobre l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

Així ho va informar als periodistes una de les components del Consell, María Cristina Dexeus (de l'Associació de Fiscals), al final del plenari, en què es va debatre una sol·licitud d'empara dels fiscals José Grinda, Fernando Bermejo i Juan José Rosa davant la denúncia de l'empresari Rafael Pallardó, que els acusa d'haver-lo coaccionat perquè declarés contra Jordi Pujol.Segons Dexeus, el Consell Fiscal -màxim òrgan consultor de la Fiscalia General de l'Estat- va considerar oportú no concedir-los l'empara «en aquest moment per la situació en la qual es troba la tramitació de la denúncia».D'altra banda, la Fiscalia General de l'Estat va difondre una nota donant suport a «tots els components de la Fiscalia Anticorrupció», que «desenvolupen un treball difícil i necessari» i «per damunt de les lluites partidistes i al marge d'unes pressions dirigides amb qualsevol finalitat per condicionar la seva actuació».

Paral·lelament, el cas del relleu dels fiscals del 3% per part del nou fiscal en cap d'Anticorrupció, Manuel Moix, va frustrar l'acostament ja iniciat pel Ministeri Públic cap a la família Sumarroca, per tal d'obtenir informació sensible relativa a la cúpula de Convergència ( CDC). Un representant dels Sumarroca es va reunir recentment a Madrid a la seu d'Anticorrupció amb els fiscals Bermejo i Grinda., segons va informar El Mundo.