La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la secretària primera de la Mesa, Anna Simó, abandonen el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) on hi han estat poc menys d'una hora. Forcadell i Simó ha declarat durant uns 20 minuts cadascuna.

Les dues estan investigades per haver permès la votació del referèndum unilateral en el marc del debat de política general. Forcadell i Simó es dirigeixen ara al Parlament, des d'on faran una roda de premsa per explicar el contingut de la seva declaració davant la magistrada instructora del cas, Maria Eugènia Alegret.

Arribada multitudinària

Forcadell i Anna Simó, han entrat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a les 8.52h acompanyades de centenars de persones que s'han concentrat a les portes del Palau de Justícia amb el lema 'Mai caminareu sols'. Les dues processades han sortit del Parlament juntament amb una comitiva institucional encapçalada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, diputats, alcaldes i representants de les entitats sobiranistes. I han recorregut plegats el camí que separa el Parlament del TSJC.

La comitiva institucional amb Forcadell i Simó al capdavant ha sortit del despatx d'audiències cap a les 8.30h i ha baixat l'escalinata del Parlament. Davant de les portes de la cambra catalana els esperaven desenes d'alcaldes.

En la comitiva institucional hi havia l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i els exconsellers Irene Rigau, Joana Ortega, i Francesc Homs, condemnats per la consulta del 9-N. Així com els expresidents del Parlament Núria de Gispert i Joan Rigol. També acompanyen Forcadell i Simó els altres membres de la Mesa investigats: El vicepresident primer, Lluís M. Corominas; la secretària quarta, Ramona Barrufet, i el secretari tercer, Joan Josep Nuet. Per part de l'Ajuntament de Barcelona ha donat suport l'alcalde accidental, Gerardo Pissarello.

Amb Forcadell i Simó (JxSí) comencen les declaracions judicials per la votació del referèndum unilateral. Divendres serà el torn del vicepresident primer de la Mesa, Lluís M. Corominas (JxSí), i de la secretària quarta, Ramona Barrufet (JxSí). El secretari tercer, Joan Josep Nuet (CSQP), hi anirà el 12 de maig. La Fiscalia va descartar demanar que s'investigués el diputat de CSQP però posteriorment el TSJC el va incloure a la causa.