La Generalitat va detectar irregularitats al Palau des del 2002

Intervenció General no va descobrir, però, que la institució estava patint un espoli milionari

10.05.2017 | 07:20

La Intervenció General de la Generalitat, que va auditar els comptes del Palau de la Música des del 2002, va detectar irregularitats en la contractació i la justificació de les subvencions públiques, encara que sense descobrir la milionària espoliació perpetrada per Fèlix Millet i Jordi Montull.

Davant el tribunal de l'Audiència de Barcelona que jutja l'espoliació del Palau de la Música van declarar ahir com a pèrits Josep Maria Portabella i Mireia Vidal, responsables de la Intervenció General que van analitzar el desviament de fons del Consorci, organisme que vehiculava les ajudes públiques de les administracions a l'entitat cultural.

L'informe que la Intervenció General va confeccionar per ordre judicial, una vegada destapat l'escàndol del saqueig, va concloure que els exresponsables del Palau de la Música es van embutxacar entre els anys 1998 i 2009 un total de 3,6 milions d'euros dels fons públics de què es nodria el Palau, mitjançant reintegraments en efectiu i pagament d'obres en els seus domicilis, entre unes altres despeses particulars.

Fins a l'any 2002, el control dels comptes del Consorci corresponia a l'Ajuntament de Barcelona, per ser l'administració que més fons aportava al Palau, però a partir de llavors va ser la Generalitat qui va assumir la inspecció, en haver canviat les majories en el si de l'entitat, sense que mai es constatessin indicis del desviament.

A preguntes del fiscal, el responsable de la Intervenció General ha reconegut que en les auditories que la Generalitat va portar a terme dels comptes del Palau de la Música s'havien detectat «defectes formals» en la contractació personal, així com altres «problemes» per la falta de justificació de subvencions.

Malgrat això, les successives auditories no van descobrir el saqueig del Consorci del Palau de la Música per part de Millet i Montull, que es van embutxacar 2,4 milions d'euros de l'entitat mitjançant reintegraments en efectiu i també van pagar amb fons públics obres en els seus domicilis i viatges particulars.

«Com és possible que no s'observessin durant tots aquests anys les irregularitats», va preguntar el fiscal Emilio Sánchez Ulled, la qual cosa el responsable de la Intervenció General, Josep Maria Portabella, va atribuir a «l'estructura» del Palau de la Música.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


El pare de Mohamed Aallaa: «El meu fill no ha fet res»

El pare de Mohamed Aallaa: «El meu fill no ha fet res»

Brahim Aallaa diu que no va notar cap comportament estrany en els altres dos fills però admet que...

El govern espanyol nega als Mossos l´accés directe a les bases d´Europol

El govern espanyol nega als Mossos l´accés directe a les bases d´Europol

Assegura que només correspon als cossos policials d'abast estatal - Méndez de Vigo afegeix que es...

Zoido diu que la Policia no va rebre cap comunicació de Bèlgica sobre l´imam

Zoido diu que la Policia no va rebre cap comunicació de Bèlgica sobre l´imam

Contradiu l'alcalde de Vilvoorde, que assegura que es autoritats espanyoles van respondre una...


Acorden incrementar la presència policial als carrers de Barcelona

Acorden incrementar la presència policial als carrers de Barcelona

Mossos i Urbana faran més hores extres i patrullatges i augmentaran els elements fixos i mòbils...

El pare del nen de Rubí que va morir en l´atemptat a Mossos: «Sou la millor policia del món»

El pare del nen de Rubí que va morir en l´atemptat a Mossos: «Sou la millor policia del món»

El pare es va dirigir a la comissaria de la localitat vallesana amb un "detall emotiu"

Enllaços recomanats: Premis cinema