Els Pujol titllen de «fotomuntatge» l'escrit sobre la «mare superiora»

La defensa de la família de l'expresident qüestiona davant del jutge la nota en la qual Marta Ferrusola usava un llenguatge en clau de caire religiós per traspassar diners dels comptes d'Andorra

10.05.2017 | 07:20
Els Pujol titllen de «fotomuntatge» l'escrit sobre la «mare superiora»

La defensa de la família Pujol va qüestionar ahir davant del jutge la nota en la qual Marta Ferrusola s'identificava com a «mare superiora» per «traspassar missals», i sostenen que és fruit d'una «fotocomposició» que apareix al costat d'una sol·licitud d'operacions a la Banca Reig d'Andorra.

Un dia després que transcendís la nota en la qual Ferrusola suposadament ordenava traspassar dos milions de les antigues pessetes a un compte del seu fill, en una nota en clau en la qual s'identificava com a «mare superiora d'una congregació», l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol va guardar silenci mentre la seva dona no va sortir de casa.

«Reverend mossèn, soc la mare superiora de la congregació, necessitaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia, ell ja li dirà on s'ha de col·locar. Molt agraïda», diu la nota, signada simplement per Marta.

En un escrit, al qual ha tingut accés Efe, els advocats Cristóbal Martell i Albert Carrillo alerten el jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata que investiga els Pujol que el document de la Banca Reig ja li va ser remès a través d'una comissió rogatòria, «sense la fotocomposició resultant» d'adjuntar la nota manuscrita de Marta Ferrusola.

Amb el seu escrit d'al·legacions, els advocats dels Pujol intenten qüestionar l'origen del document bancari de sol·licitud d'operacions a compte, que inclou la menció manuscrita de Marta Ferrusola, en què aquesta va usar suposadament un llenguatge clau per sol·licitar a la Banca Reig un traspàs de dos milions de pessetes.

El document –una fotocòpia d'un imprès de sol·licitud d'operacions en compte del 1995 i, sota d'aquest, la nota manuscrita de Ferrusola– va ser aportat, segons fonts jurídiques, pel que va ser màxim responsable de BPA, Higini Cierco, que precisament acaba de demanar al fiscal general de l'Estat, José de la Maza, que investigui si hi va haver un «complot» contra el BPA davant la creença que ocultaven informació dels Pujol.

En el seu escrit, els advocats dels Pujol adverteixen que els últims documents aportats a la causa «causen perplexitat i hauran de ser valorats», i demanen al jutge «la seva tutela judicial efectiva en el marc del procediment amb totes les garanties» que reconeix la Constitució.

La revelació d'aquesta nota manuscrita va portar ahir a un nombrós grup de periodistes a la porta de la casa del matrimoni Pujol a Barcelona, encara que l'expresident català va callar quan a 2/4 de 10 del matí va sortir del domicili, amb aspecte seriós, sense fer cap comentari, mentre que Marta Ferrusola no es va deixar veure en tot el dia.

La consellera de Presidència, Neus Munté, va ressaltar que el cas Pujol no té «res a veure» ni «cap vincle» amb l'actual Govern. «Res del que està apareixent té a veure amb aquest Govern», va recalcar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema