Vuit persones han resultat afectades a Catalunya per una toxiinfecció alimentària per histamina després de menjar tonyina procedent de l'empresa d'Almeria Garciden, que ha causat altres intoxicacions a Andalusia, Madrid i Múrcia.

Segons ha informat avui l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPC), tots els afectats presentaven un quadre clínic compatible amb la intoxicació per histamina (taquicàrdia, exantema, ardor a la boca, cefalea, dolor abdominal i diarrea) als pocs minuts d'haver consumit la tonyina.

Set de les persones pertanyen a un mateix grup de 36 adults i 12 nens que van sopar el 6 de maig en un restaurant de Lleida, mentre que el vuitè cas és una persona que havia comprat la tonyina el dia 2, en un centre comercial del Maresme, i la va consumir al seu domicili el dia 3 de maig, presentant el quadre una hora després de la ingesta.

Tots els afectats han evolucionat favorablement en poques hores i només una de les afectades va ser atesa aquella mateixa nit al servei d'urgències per una intensitat més gran del quadre clínic.