Els bisbes de Catalunya demanen que "siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català"

Consideren que "és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia"

12.05.2017 | 19:57

Els bisbes catalans demanen que "siguin escoltades les legítimes aspiracions del poble català, per tal que sigui estimada i valorada la seva singularitat nacional". Ho han reclamat a través d'un comunicat difós aquest divendres, després de la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense que s'ha fet els dies 10 i 11 de maig, en el qual asseguren que "és un moment important perquè els governants i els agents socials facin gestos valents i generosos en favor del diàleg i la concòrdia". En aquest text, els religiosos també han defensat que "el veritable progrés dels pobles exigeix també l'eradicació de la corrupció" i han subratllat que "és absolutament prioritari i just" que es "combati" en "tots els àmbits públics del conjunt de l'Estat".

En la nota, els Bisbes asseguren que estaran sempre "compromesos a cercar la comunió i el respecte mutu" i afirmen que creuen que és el que poden demanar a tothom. "Ens sentim hereus de la llarga tradició dels nostres predecessors, que els portà a afirmar la realitat nacional de Catalunya i alhora ens sentim urgits a reclamar de tots els ciutadans l'esperit de pacte i d'entesa que conforma el nostre tarannà més característic", han detallat.


Demanen que s'erradiqui la corrupció


"Ens dol i ens avergonyeix que la corrupció s'hagi pogut convertir en quelcom natural –com afirma el papa Francesc- fins al punt d'arribar a constituir una pràctica habitual en les transaccions comercials i financeres, en els contractes públics o en moltes negociacions que impliquen agents de les administracions públiques", asseguren en la missiva els bisbes catalans. "Cal un esforç decidit per canviar aquesta manera d'actuar", afegeixen.

Finalment, demanen "als catòlics de totes les opcions polítiques que siguin instruments de pau i concòrdia enmig de la societat catalana, i no deixin de pregar el bon Déu per una pau cristiana i perpètua del nostre poble".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema