Uns 800 estudiants universitaris, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar pel centre de Barcelona per reclamar una rebaixa del 30% de les taxes universitàries i equiparar els preus entre els graus i els màster. La manifestació, que va començar sobre les 19:15 hores a la plaça Universitat, va estar encapçalada per una pancarta amb el lema «Abaixem les taxes».

La portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Mercè Terés, va explicar que reclamen el mateix des de fa molt de temps «pel sistema de preus abusius que exclouen la classe treballadora».La sindicalista va recordar que, des de l'any 2001, les taxes universitàries a Catalunya han augmentat un 143% i són unes de les més cares d'Espanya.

Terés també va expressar el malestar dels estudiants per la detenció, que ha titllat «d'arbitrària», dilluns de tres estudiants acusats de danys en l'anterior mobilització estudiantil.

«No a la privatització»

Els manifestants, que van llançar petards i pots de fum de color, van corejar lemes com «no a la privatització», «universitat pública i de qualitat», «ja és aquí el moviment estudiantil» i «els carrers són nostres», i porten pancartes que denuncien: «ja n'hi ha prou de precarització dels estudiants».

La manifestació va travessar la plaça Catalunya, on va despertarla curiositat dels nombrosos turistes que hi havia a la zona i que es van apressar a fer fotografies de la manifestació.