El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació repartirà gratuïtament a les escoles el curs vinent llet als alumnes d’entre 3 i 12 anys. La consellera d'Alimentació, Meritxell Serret, ha presentat aquest dilluns el Pla de llet a les escoles, que neix amb la vocació de tirar endavant "una política alimentaria basada en una dieta equilibrada" que contribueixi a una millora dels hàbits alimentaris i a educar en el consum d'aquests elements essencials com la llet.

Enguany, més de 22.400 alumnes de 88 centres educatius de Catalunya, han participat en la prova pilot del programa, però l'any vinent es preveu que la incitava "s'escampi a moltes més escoles", ha afegit Serret.

La iniciativa s'emmarca dins del programa europeu de distribució de llet a les escoles que busca promoure el consum de llet i els seus derivats en les dietes dels alumnes durant l'etapa de formació dels seus hàbits alimentaris.

El CEIP Eduard Marquina de Barcelona és un dels centres que s'han adherit al Pla de Llet aquest curs. El seu director, David Martin, ha apuntat que la majoria dels infants prenen la llet "sense cap problema" i "estan molt contents". El projecte també serveix per parlar d'aspectes sobre "l'alimentació saludable o dels mamífers", ha apuntat Martin.

Més de 2.500.000 euros

Enguany s'han destinat 160.000 euros al projecte que es va iniciar en 88 centres educatius per Setmana Santa. Això no obstant, el Departament té previst destinar més de 2.500.000 euros en la iniciativa el curs vinent, que s'espera que s'expandeixi arreu del país.

Per escollir el proveïdor, des de la Generalitat van fer una licitació conjunta, que va guanyar Llet Nostra aquest curs. De cara al curs vinent es tornarà a obrir el concurs per escollir qui serà el nou proveïdor encarregat de subministrar la llet als centres educatius catalans.