La Generalitat impedeix que el Palau de la Música acusi CDC de cobrar comissions

El Govern imposa la seva majoria al Consorci de l'ens per evitar un canvi de posicionament abans de les conclusions definitives en el judici

15.05.2017 | 09:14

El Palau de la Música no acusarà Convergència pel presumpte cobrament de comissions de Ferrovial a canvi d'obra pública a través de la institució cultural. La Generalitat va imposar divendres la seva majoria al si del Consorci del Palau, l'ens que aplega les administracions que aporten fons públics a l'auditori, per evitar un canvi de posicionament jurídic de l'entitat abans que es presentin les conclusions definitives en el judici del cas Palau.

Davant l'absència de la representant del Ministeri de Cultura, l'Ajuntament de Barcelona es va quedar sol defensant personar-se contra Convergència i Ferrovial.

La proposta de l'Ajuntament de Barcelona va ser rebutjada pels tres representants de la Generalitat, entre els quals hi ha el president Carles Puigdemont, el conseller de Cultura, Santi Vila, i el secretari general de Cultura, Pau Villòria.

Els dos primers van delegar el seu vot en Villòria. Mentrestant, la representant per part del Ministeri de Cultura no va acudir a la reunió. Així va ser com el Govern va fer valer la seva majoria per evitar que al Palau acusés directament al partit de l'Executiu.

La decisió presa en el Consorci va ser posteriorment ratificada en una segona reunió, efectuada pel màxim òrgan de l'entitat, el patronat de la Fundació Palau de la Música. Aquest, compost per 22 membres, va ratificar la determinació de no acusar Convergència ni Ferrovial.

En aquesta segona reunió, la postura de l'Ajuntament va tornar a quedar en minoria, amb un únic representant de l'Orfeó Català a favor seu. La postura que el Govern va fer prevaler en les dues reunions de divendres és la d'esperar que es presentin les conclusions del judici per decidir com actuar.

Previsiblement, al final del judici la Fiscalia rebaixarà la pena que inicialment demanava (25 anys de presó) contra la filla de Jordi Montull, Gemma Montull, gràcies a les confessions que el seu pare i Millet van fer sobre el finançament il·legal de CDC. No variarà l'acusació contra el partit -vehicular a través del Palau 6,6 milions de comissions de Ferrovial- ni contra el seu extresorer, Daniel Osàcar -set anys de presó per tràfic d'influències i blanqueig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema