ERC de Barcelona va presentar ahir al matí la pàgina web lloguers.barcelona, on analitza les principals xifres sobre els lloguers a la ciutat i les compara amb les promeses electorals de Barcelona en Comú. El president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, que va presentar el nou web, ha assenyalat que «les dades de la pàgina web demostren que la realitat dista molt de les promeses» i que «Colau està liderant un mandat que està registrant els lloguers més elevats de la història de la ciutat».

La pàgina, que s'actualitzarà de forma periòdica, analitza diverses xifres relacionades amb l'habitatge a Barcelona, com l'increment del preu del metre quadrat de lloguer a la ciutat, el cost mitjà dels lloguers o els habitatges protegits iniciats i acabats.

Les dades recollides en aquesta web d'ERC assenyalen que el preu mitjà del metre quadrat de lloguer a Barcelona ha passat d'11,9 euros a 15,3 euros durant el mandat d'Ada Colau, cosa que significa un increment d'un 28,5 % en dos anys.

Quant a la construcció d'habitatges protegits, si el 2009 es van iniciar 1.919 habitatges, el primer semestre de l'any passat només van ser 93.