El ministeri de l'Interior i ministeri de l'InteriorAena 40 dels quals s'instal·laran a l'Aeroport de Barcelona-el Prat, on la nova normativa de seguretat s'ha traduït en episodis de llargues cues des de finals d'abril. .

El secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, va precisar que la setmana que ve ja arribaran 20 d'aquests verificadors al Prat perquè els incidents dels últims dies, que va atribuir a puntes excepcionals de trànsit, quedin en una «anècdota», i va afegir que un mig centenar més d'aquests verificadors aniran a parar a altres aeroports espanyols.

Nieto va anunciar aquestes compres després de reunir-se a Barcelona amb el delegat del Govern, Enric Millo; el director general de la Policia Nacional, Germán López; el cap superior de policia de Catalunya, Sebastián Trapote; el director d'Aena, Javier Marín, i la directora de l'Aeroport de Barcelona-el Prat, Sonia Corrochano.

El secretari d'Estat de Seguretat va detallar que l'augment de verificadors, alguns dels quals només faran falta en moments excepcionals, anirà acompanyat d'un increment del nombre d'agents de la Policia al Prat.

Concretament, es reforçarà la plantilla amb 40 o 50 agents, que se sumaran als 40 que ja van arribar la setmana passada, 30 dels quals procedien de la comissaria de Cornellà de Llobregat i deu, de Madrid.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va assegurar ahir que l'Executiu ja està prenent mesures per solucionar les cues que pateixen els passatgers en el control de passaports de l'aeroport del Prat-Barcelona, i ha demanat a ERC que no faci de la política un «exercici contra Madrid».

Resposta a Rufián

Rajoy va respondre així en la sessió de control al Govern al diputat d'ERC Gabriel Rufian, a qui va explicar que l'Executiu està incrementant la dotació d'agents i el nombre d'equips informàtics per ajudar els passatgers i que farà un seguiment setmanal de la situació. Per altra banda, la Generalitat, els ajuntaments de Barcelona i del Prat i la Cambra de Comerç constituiran una comissió de seguiment de la situació de l'aeroport del Prat i van emplaçar a l'Administració General de l'Estat i a Aena a formar part d'ella.

Després d'una reunió entre aquestes institucions per tractar els problemes al Prat després de l'entrada en vigor de la nova normativa en els controls de fronteres de la UE, el conseller de Territori, Josep Rull, va dir que aquesta comissió serviria per fer un seguiment de la crisi i «monitorar les decisions que es prenguin» i serà similar a la creada per la crisi de Vueling l'estiu passat.