El ministeri d'Educació demana "un informe detallat" dels llibres de text a Catalunya

El secretari d'Estat d'Educació no descarta arribar als tribunals si es confirma un incompliment del currículum

18.05.2017 | 15:44

El ministeri d´Educació ha encarregat a l´Alta Inspecció un ´´informe detallat´´ del contingut dels llibres de text a Catalunya. Així ho ha explicat aquest dijous, el secretari d´Estat d´Educació, Marcial Marín. Marín ha explicat que l´informe ha de servir per comprovar si es vulnera la normativa vigent i el currículum. La petició s´ha fet per la via d´urgència i per tant, el ministeri confia en tenir els resultats els propers dies. Si fos així, Marín no ha descartat presentar un requeriment judicial. La mesura s´ha pres arran de la denúncia del sindicat català AMES que assegurava ´´adoctrinament ideològic partidista´ analitzant el contingut dels de Coneixement del medi, de 7 editorials diferents.

El sindicat Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari (AMES) ha elaborat una comparativa amb els continguts dels llibres de text de 7 editorials catalanes, de la matèria Coneixement del medi, de 5è i 6è de Primària i conclou que en molts dels temes s´enalteixen ´´en excés´´ les diferències entre els ciutadans catalans i els de la resta de l´estat espanyol, i en canvi, es redueix o s´ignora el que els uneix. Els autors dels informes consideren que la història es presenta com un constant enfrontament entre Catalunya i Espanya, on sempre s´ha actuat ´´coartant´´ les llibertats, els costums, les tradicions i la llengua pròpia de Catalunya.

Des d´AMES, es defensa que els plantejaments provoquen ´´sentiments diferents´´ en gran part dels alumnes que estudien a Catalunya, als que estudien a la resta de l´estat i utilitzen altres llibres. L´estudi també creu que la falta de referències a les institucions, entitats i normes compartides com poden ser la monarquia, la constitució, el govern espanyol) afavoreixen que els alumnes catalans no adquireixin ´´la identitat espanyola´´, és a dir, ´´que no sentin espanyols, sinó catalans´´.

Segons AMES, el ministeri d´Educació no té prou mecanismes per controlar ´´que només s´ensenyi el que està establert per la Constitució´´ i les lleis generals d´educació i no altres coses, i aquesta manca de control propicia, segons el sindicat, que ´´algunes comunitats autònomes´´ desitgin independitzar-se. Des del sindicat s´aposta per les avaluacions externes al final de la Primària i al final de l´ESO, iguals a totes les comunitats autònomes i dependents del ministeri, com l´única solució.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Catalunya


El Govern proposa a Zoido fer la Junta de Seguretat els dies 5 o 10 de juliol

El Govern proposa a Zoido fer la Junta de Seguretat els dies 5 o 10 de juliol

?El conseller d'Interior, Jordi Jané, espera aviat una resposta del ministeri i reconeix que si...

Dos petits incendis cremen a Cambrils i Agramunt

Dos petits incendis cremen a Cambrils i Agramunt

Els Bombers van aconseguir controlar els focs, que van afectar tretze hectàrees de vegetació...

Presó per a l´empresari lleidatà detingut per la mort del seu cunyat

Presó per a l´empresari lleidatà detingut per la mort del seu cunyat

?L'home, que és propietari d'una cadena de carnisseries, va defensar la seva innocència i va negar...


Victoria Álvarez assegura que José Zaragoza va encarregar la gravació de la Camarga

Victoria Álvarez assegura que José Zaragoza va encarregar la gravació de la Camarga

L'exparella de Jordi Pujol Ferrusola reclama al Parlament que siguin els polítics qui denunciïn i...

Els catalans a l´estranger reclamen al Govern saber si podran votar l´1-O

Els catalans a l´estranger reclamen al Govern saber si podran votar l´1-O

La coordinadora de l'ANC reconeix que el principal problema és el cens - Junqueras creu que...

Enllaços recomanats: Premis cinema